Комерцијален текст - природен детоксификатор од воздушните загадувања и тешките метали

EnduraCell – природен детоксификатор

Ако живеете во градска средина каде загадувањето на воздухот е високо, дишењето особено во зимските денови може да биде отежнато, покрај штетноста и канцерогеноста на честичките што се вдишуваат. 

Азотот, кислородот се дел од основните елементи во воздухот, но во градскиот воздух се среќаваат и големи концентрации на бензен и акролеин. Бензенот е познат карцероген додека акролеинот е голем иритант кој предизвикува отежнато дишење и кашлање.

Воздушното загадување е глобален проблем и како таков е предмет на многу истражувања. Дел од истражувањата се насочени кон намалување на емисијата на штетни гасови, а дел се насочени кон заштита на луѓето од последиците на истите. Со помош на последното клиничко истражување од Јуни 2014 е дојдено до заклучок дека никулците од брокула – EnduraCell покрај способноста да детоксифицираат од тешки метали како жива и олово, може да го заштитат организмот и од воздушното загадување и неговите главни канцерогени – бензенот и акролеинот.

Во оваа 12 неделна студија направена на 291 испитаник се мерени излачените концентрации на бензен и акролеин пред и по конзумирање напиток како EndurаCell. Докажано е зголемено излачување на бензен од 61% како и кај акролеин со 23% и тоа уште од првиот ден. Секундарните анализи потврдиле дека оваа детоксификација е овозможена од активирањето на клеточниот фактор на транскрипција Nrf2 кој пак е одговорен за зголемувањето на детоксификациските капацитети на клетката.

EnduraCell е природен препарат кој по состав е 100 % никулци од брокула растени во Австралија со посебна хидро технологија и набрани во точно одреден период кој овозмжува најголема концентрција на активните субстанци кои ги обезбедувааат овие својства на никулците.

Дневно внесување на еден грам EnduraCell може да помогне да се ослободите од канцерогените во телото кои го зголемуваат ризикот од рак на белите дробови и кардиопулмонарните болести.

EnduraCell посебно се препорачува на лицата кои живеат во градските средини, кои спортуваат на отворено како и лица кои често пешачат или возат велоспед во централните градски подрачја. EnduraCell посебно се препорачува кај децата кои често се надвор и кои секојднено се изложени на загадениот градски воздух.

Покрај детоксификацијата од тешки метали, EnduraCell 100% природниот препарат, помага и кај лицата со Спектар на аутистични нарушувања каде ги подобрува нивните комуникациски и социјални способности, кај гастроинтистиналните нарушувања каде помага во нормализирањето на цревната функција, кај лица со диабет тип 2, а клинички е докажано и неговото дејство врз експресија на гени поврзани со ракот на гради.

EnduraCell може да се нарача на нашиот WEBSHOP , а можете да го најдете и во продавниците на Биокулт како и аптеката Промедика Фарм наспроти Рамстор.

Автор

IPSUM Medical Solutions

Скопје

Македонија