Комерцијален текст

Ослабнете квалитетно и природно со THERMOSPEED HADRCORE

Можеби една од главните причини поради која до сега не сте пробале ваков производ е поради тоа што не сте биле доволно информирани од што се состои и како состојките делуваат врз нашиот метаболизам.

Повеќето состојки кои се искористени во овој производ ви се познати и ги имате во вашите домови.

THERMOSPEED HADRCORE НА ОЛИМП ИМА ПРОГРЕСИВНА ТЕРМОГЕНЕТИЧКА ФОРМУЛА СО НАЈНАПРЕДЕН СОСТАВ НА СОСТОЈКИ КОИ ПРИДОНЕСУВААТ ВО НАМАЛУВАЊЕ НА ТЕЛЕСНАТА ТЕЖИНА ПРЕКУ ЗАБРЗУВАЊЕ НА МЕТАБОЛИЗМОТ И ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПОТРОШУВАЧКАТА ЕНЕРГИЈА КОЈА Е СКЛАДИРАНА ВО МАСНОТО ТКИВО.

Еден од најефикасните производи кои ќе ви помогнат во намалување на тежината со цел да побрзо ви помогне да стигнете до посакуваната фигура.

Ултра модерните композиции придонесуваат за одржување на саканата промена на енергијата во телото, со што се олеснува контролата на телесната тежина.

Термо Speed® Hardcore активира два главни механизми одговорни за ефикасно ослободување на енергија која е складирана во масното ткиво:

– зголемување на метаболичката стапка и

– зголемување на базалната метаболичка енергија.

Овој производ е составен од стандардизирани билни екстракти кои се фокусираат на синергија и акција на секоја активна супстанца во насока на забрзување на процесот на липолизата и намалување на стапката на синтезата на маснотии во телото.

Екстракти од Гарцинија Камоџа (Garcinia Cambogia) – стандардизиран до 60% хидросицитрична киселина (HCA)

 

HCA најпосакувана карактеристика гледана од аспект за намалување на масти, е да делува како инхибитор за ензимот ATП-аденозин трифосфат, а со тоа константно да синтезира инхибиција на маснотии. Покрај тоа, ова соединение се должи на намалување на нивото на шеќер во крвта, како и намалување на нивото на инсулин.

 

 

Екстракт од индиска коприва (Coleus forskohlii) стандардизиран до 10% форсколин.

 

Главната цел на форсколинот е активирање на ензимот аденилат циклаза да го зголеми нивото на сАМР (цикличен аденозин монофосфат). Човечки студии покажале дека дебелите луѓе имаат намалена активност на овој ензим. Овој екстракт има функција во стимулирање на ослободување на тироидните хормони, кои имаат големо влијание врз стапката на базалниот метаболизам и согорувањето на мастите ткива.


Екстракт од црвен бибер 
(Cayenne pepper) стандардизиран до 8% капсаицин.

 

Ова ја зголемува топлината која ја произведува телото, и ја намалува стапката на синтеза на масти во масните клетки (адипоцити) – го забавува нивниот раст.

 

 

Екстракт од црн пипер (Black Pepper) стандардизиран до 95% пиперин.

 

Ова се високо концентрирани активни состојки кои ја зголемуваат термогенезата и оксидацијата и ја зголемуваат стапката на метаболизмот. Во исто време, студиите покажуваат дека пиперинот може да го зголеми нивото на серотонин и бета-ендорфин во мозокот.

Екстракт од семе на зелено кафе (green seed caffee) стандардизиран до 50% хлорогенична киселина (CGA).

 

Тоа ја намалува амплитудата на флуктoации на нивото на гликоза во крвта преку инхибиција на неговата апсорпција од цревата. Исто така, ја спречува акумулација на липиди со намалување на неговата апсорпција во цревата и намалување на ефикасноста на метаболизмот во црниот дроб.

 


Кофеинот е во чиста, безводна кристалната форма.

 

Тој многу побрзо да се вари, брзо го стимулира централниот нервен систем и брзо ја зголемува стапката на метаболизмот.

 


Екстракт од Ѓумбир 
(GINGER) стандардизиран до 5% џинџерол.

 

Истражувања покажуваат дека активните состојки содржани во екстрактот, можат да ја зголемат стапката на метаболизмот за 20%, ова е поради зголеменото искористување на кислородот во мускулните клетки на организмот, со што се зголемува употребата на слободните масни киселини како извор на енергија. Покрај тоа, конзумирањето на ѓумбир придонесува и до зголемување на ситост по оброкот, придонесувајќи за намалување на износот на храна.

Екстракт од гуарана (Guarana) стандардизиран до 50% кофеин.

 

Овој Алкалоид дејствува како стимуланс со блокирање на распаѓањето на цикличниот AMP во ќелија, кој може да го продолжи дејството на катехоламини, како што е адреналинот. Со што се забрзува стапката на метаболизмот со зголемување на термогенеза и трошење на калории, и обезбедува подолга психо-физичка стимулација.

 


Екстракт од Какао
– Какаото се смета како богат извор на антиоксиданси и помага во намалување на маснотиите и јаглехидратите, (му помага на телото ефикасно да не ги апсорбира штетни јаглехидрати).

 

Содржи теобромин, кој делува како вазодилататор, ги проширува крвните садови, со што се олеснува протокот на крв во телото и го зголемува производството на урина кое помага во намалување на високиот крвен притисок.

 

Л-тирозин – е есенцијална амино киселина која игра важна улога на допамин, норепинефрин и делува како активатор на адреналин, со цел да се подигне потрошувачката на калории. Во исто време, може да има значително влијание врз намалување на внесувањето храна, а со тоа и на износот на калории внесени во текот на денот.

Главни придобивки со користење на овој производ се:

– го забрзуваат на процесот на намалување на маснотиите;

– ја зголемуваат термогенезата, оксидацијата и го забрзуваат метаболизмот;

– го стимулираат централниот нервен систем;

– го зголемуваат искористувањето на кислородот во мускулните клетки на организмот, со што се зголемува употребата на слободните масни киселини како извор на енергија;

– ја зголемуваат ситоста.

Препорачана дневна доза – 1 капсула, 30 минути пред физичка активност.

ПАКУВАЊЕ ОД 30 КАПСУЛИ ЗА 30 ДЕНА ПО ЦЕНА ОД САМО 390 денари.

КВАЛИТЕТ ЗАГАРАНТИРАН ОД ОЛИМП ЛАБАРАТОРИЈА СО 25 ГОДИШНО ИСКУСТВО ВО ПРОИЗВОДСТВО НА ДИЕТЕТСКИ, ФИТНЕС И СПОРТСКИ ДОДАТОЦИ ВО ИСХРАНАТА.

Повеќе информации ќе добиете на нашата ВЕБ СТРАНА.

Автор

PBCMK

Скопје

Македонија