Како да го наместиш шаторот на силен ветер

Заедно со есенските денови доаѓаат и поголемите шансите да ве затекне силен планински ветер во фаза кога треба да наместите шатор, па колку и глупаво да ви звучи, немој да мислите дека е лесно, особено ако сте сам. 

Toj што имал прилика да го „крка” во ваква незгодна прилика знае дека доколку не припазиш на некои основни работи, може да останеш и без некои позначителни делови од шаторот, па затоа внимателно, а најубаво е да не сте сам.

Уживајте! 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија