Меѓународен фудбалски турнир за пионери во Штип

Во Штип во организација на ФК Брегалница  на 27 септември, од 9 часот на фудбалското игралиште во Бело Брдо ќе се одржи Меѓународен фудбалски турнир за пионери.

Ќе учествуваат 6 екипи. Покрај домаќинот, Брегалница, ќе настапат и екипите на Мачета од Петрич, Бугарија,Вардар, Металург и Форца од Скопје и Шкендија од Тетово. Сите екипи ќе настапат со две генерации 2004- 2005 година. Ќе се игра по италијански систем, по 25 минути.

Екипите ќе се натпреваруваат во две категории :

генерација 2004
1. Ф.К. Брегалница Штип
2. Ф.К. Вардар Скопје
3. Ф.К. Шкендија Тетово
4. Ф.К. Форца Скопје
5. Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија)
генерација 2005
1. Ф.К. Брегалница Штип
2. Ф.К. Вардар Скопје
3. Ф.К. Металург Скопје
4. Ф.К. Форца Скопје
5. Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија)

Отваранје на турнирот во 9.00 цасот и ке се игра на стадионот со вестацка трева на Бело Брдо. Натпреварите запоцнуваат во 9.30 и се играат по системот секој со секого по 25 мин. и затоа ги покануваме сите лјубители на детската фудбалска игра да дојдат и присуствуаат.

РАСПОРЕД
генерација 2004
09.30 Ф.К. Брегалница Стип – Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија)
10.00 Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија) – Ф.К. Вардар Скопје
10.30 Ф.К. Вардар Скопје – Ф.К. Форца Скопје
11.00 Ф.К. Форца Скопје – Ф.К. Шкендија Тетово
11.30 Ф.К. Шкендија Тетово – Ф.К. Брегалница Штип
12.30 Ф.К. Брегалница Штип – Ф.К. Вардар Скопје
13.00 Ф.К. Вардар Скопје – Ф.К. Шкендија Тетово
13.30 Ф.К. Шкендија Тетово – Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија)
14.00 Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија) – Ф.К. Форца Скопје
14.30 Ф.К. Форца Скопје – Ф.К. Брегалница Штип
генерација 2005
09.30 Ф.К. Брегалница Штип – Ф.К. Форца Скопје
10.00 Ф.К. Форца Скопје – Ф.К. Металург Скопје
10.30 Ф.К. Металург Скопје – Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија)
11.00 Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија) – Ф.К. Вардар Скопје
11.30 Ф.К. Вардар Скопје – Ф.К. Брегалница Штип
12.30 Ф.К. Брегалница Штип – Ф.К. Металург Скопје
13.00 Ф.К. Вардар Скопје – Ф.К. Металург Скопје
13.30 Ф.К. Вардар Скопје – Ф.К. Форца Скопје
14.00 Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија) – Ф.К. Форца Скопје
14.30 Ф.К. Мечетата Пирин (Р. Бугарија) – Ф.К. Брегалница Штип

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија