Аџиевски е првиот македонец кој ќе настапи на Мистер Олимпија

Битолчанецот Оливер Аџиевски кој живее и работи во Шведска утре во Лас Вегас ќе настапи на 212 Olympia Showdown (96.5 кг) престижното професионално боди билдинг натпреварување на Мистер Олимпија. Аџиевски ќе биде првиот македонец на кого му успеало да ја одмери формата со најдобрите на светот.  

“Се чувствувам прекрасно и спремен сум да го покажам најдоброто од себе. Ми се оствари сонот кој го сонувам од почетокот на мојата кариера” – Изјави Оливер за К4Т

 

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија