Мезе салата со никулци

Вкусна салата за која вреди да се почекаат никулците да из’ртат…

 
  • 1 кесичка никулци
  • 2 големи лажици урда
  • 1 голема лажица маслиново
  • неколку ливчиња босилек
 

1. Никулците се ’ртат според упатството на производителот или генералните правила за ’ртење може да ги прочитате тука.

2. Сите состојки се мешаат во еден подлабок сад , се зачинува според вкус и се добива вкусна салатка која може да ја консумирате како додаток на главното јадење или меѓу оброци како ужинка.

3. Оваа салатка изобилува со протеини и витамини бидејќи никулците претставуваат мали нутритивни бомби со сите потребни микро и макро елементи.