Абдурахим во кати во кадетска конкуренција го освои првото место

На 11-12 Септември во Скопје се одржа државното изборни првенство. Абдурахим Идризи настапи во дисциплината Кати во Кадетска конкуренција и го освои првото место.

До овој успех дојде совладувајќи четорица конкуренти. Во првото коло се сретна со Арсов Димитар, во второто коло со Христијан Димитриевски и во полуфинале со Ѓорѓи Бановски. Сите ги совлада со максимален резултат 5-0. Во финалето беше подобар од Звонко Николовски кого го победи со 4-1. Во борби за жал немаше успех. Беше поразен уште во првото коло.

Автор

Abdurahim Idrizi

Скопје

Македонија