Државно Првенство во ТРИАТЛОН - Радожда 28.08.2015

Триатлонска Радожда

Државно првенство помина во одлична атмосфера и организација во која учество земаа триатлонци од клубовите Титани, Софка, ВелоМ и Ана-Да.

Еве ги резултатите:

Сениори
1. Стојан Поповски – СОФКА 1.01.30
2. Никола Кутаноски ТИТАНИ 1.06.19
3.Лука Гаревски ВЕЛО М 1.07.20

Сениорки
1.Росица Костова СОФКА 1.14.33
2.Благица Јованова СОФКА 1.23.02

Јуниори
1.Стефан Стојановски -СОФКА 1.08.40
2.Цветко Митревски ТИТАНИ -1.11.10
Јуниорки
1.Верица Митреска – ТИТАНИ 1.17.12

Мастерс
1.Љупчо Рафески – СОФКА -1.10.34
2. Данчо Ѓорѓиевски – СОФКА- 1.16.12
3.Ранко Јосифоски – ТИТАНИ -1.17.52

Кадети
1. Андреј Јаковски – СОФКА – 56.20

Кадетки
1. Ана Наумоска – ТИТАНИ -46.00
2. Елена Карамачоска – ТИТАНИ 51.30

Стари Пионери
1. Давид Мијалов – АНА -ДА 23.57
2. Иво Јован Димовски -СОФКА 24.57
3.Димитар Јиованоски ТИТАНИ 27.13

Стари Пионерки
1. Бојана Ѓорѓиеска – ТИТАНИ 25.29
2.Екатерина Кукоска-ТИТАНИ 26.39
3.Ива Мандиќ-СОФКА 28.12

Млади Пионерки
1. Тијана Переска – ТИТАНИ 14.31
2. Гала Христова – СОФКА 15.54
3. Анастасија Петреска – ТИТАНИ 17.02

Автор

Macedonian Triathlon Federation

Скопје

Македонија