Зоран Џидров на Ленин

Според информациите на Планинарското друштво “Балкан”, екпедицијата “Ленин 2015” е успешно завршена. Дел од тимот кој се искачи на врвот висок 7134 метри е Зоран Џидров. ЧЕСТИТКИ!!! Врвот Ленин е дел од веригата на Памир во државата Киргистан, има висина од 7134 метри и важи за трет највисок врв во поранешниот Советски Сојуз.

Автор

Astibo Climbing

Штип

Македонија