Кедев искачи уште два врва на Алпите

Сашко Кедев на 2 и 3 август искачи два технички и тешки врвови на Алпите со висина над 4000 метри надморска височина. Obergabelhorn 4063 (искачен на 3 август) и Zinalrothorn 4221 (искачен на втори август).

 

Кедев и искуството на Еверест