Славење роденден на масив Мокра

Решивме 30от роденден на сестра ми Весна Крстевска да го прославиме на масивот Мокра. Идејата се реализираше одлично, стартот беше во 11 часот до  Патишка Река. Првиот ден беа искачени Вртигол, Остри Врв и Убава, а кампот решивме да го направиме во близина на Јурукова Карпа. Вториот ден ја качивме Солунска глава…