Солиден настап на Македонската Триатлон репрезентација во Загреб

Македонската Триатлон репрезентација се претстави со солиден настап на Балканското триатлон првенство во Загреб.

Категорија Кадети/ки, родени (2000-2003)

  • Бојана Ѓоргиевска 15 место од 34 натпреварувачки
  • Давид Мијалов 19 место од 29 натпреварувачи
  • Димитар Јовановски 27место од 29 натпреварувачи

*Се натпреваруваа со натпреварувачи по две години постари од нив

Категорија Јуниор/ки родени(1999-1996)

  • Верица Митреска 13место од 15 натпреварувачки
  • Цветко Митревски 33место од 37 натпреварувачи

 

Категорија Сениори

  • Никола Кутаноски 27место од 40 натпреварувачи

Автор

Macedonian Triathlon Federation

Скопје

Македонија