Државното Поединечно Првенство на РМ за Сениори и Сениорки

На 19.07.2015 (недела) на Атлетската тартан патека на Националната Арена „ Филип 2ри Македонски „ во Скопје со почеток во 16:30 часот, се одржа Државното Поединечно Првенство на Република Македонија за Сениори и Сениорки на кој учество земаа нашите најдобри атлетичари, со што само ја потврдија формата за претстојните Балкански Игри за Сениори и Сениорки кои ќе се одржат на 1-2 Август 2015 во Питешти / Романија.

На денешниот натпревар соборени старите и поставени неколку нови сезонски и лични рекорди , како најзабележителен резултат на денешниот натпревар е резултатот на 100 метра на Ристе Пандев – 10.92 сек

ИЗВОР

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија