Катерина Николовска со велосипедско сребро во Грција

Македонската велосипедска федерација со репрезентацијата во планински велосипедизам на 4 и 5 јули овој викенд настапи на Балканијадата во Грција.

Во репрезентативниот дрес се натпреваруваа 11 велосипедисти од кои 4 во женска и 7 во машка категорија се натпреваруваа за подиум. На натпреварот учествуваа 10 балкански земји, а истиот се возеше во кругови од кои еден круг беше долг 4200 метри и имаше 230 метри искачување. 

Најдобар пласман освои велосипедистката Катерина Николовска од клубот „Енерџи” од Скопје. Катерина го освои 2-то место во кетегорија кадети – жени. Андреа Будимовска пак го освои 4-тото место во истата категорија.

Останатите возачи имаа одличен настап, особено тие што за прв пат се натпреваруваа на меѓународна сцена. 

Анета Антовска го освои  7-мото место, а Анета Величковска 9-тото во категорија ЕЛИТ – Жени. 

Во категорија ЕЛИТ – Мажи

Левент Рифат – 18 место
Дарко Симоновски – 24 место 
Бленди Троци – 26 место 

Категорија КАДЕТИ – Мажи

Драган Јованов – 12 место

Категорија ЈУНИОРИ – Мажи

Филип Петрески – 15 место
Рибарџиски Влатко – 20 место 
Хабиб Торе – 21 место 

Автор

Probike

Скопје

Македонија