Комерцијален текст

ENDURACELL- никулци од брокула, суперхрана за детоксификација, канцер и контрола на аутизам

Режимот на исхрана со органски и природни производи е најоптимален начин да се води здрав живот и да се превенираат болести кои се последица на современиот начин на живот.

 

Зеленчукот од групата на карфиолести растенија како брокулата секогаш бил пратен со епитетот – здрава храна. Но со последните научни истражувања во 2014 година од реномирани центри и медицински установи како Медицинскиот универзитет на Харвард, John Hopkins University Baltimore и научно е докажано нивното дејство со тоа што се откриени специфичните активни состојки кои што го оправдуваат овој епитет.

Главната активна состојка во оваа група на растенија е Sulforaphane, состојка која е нестабилна сама или во форма на екстракт и која мора да се создаде во организмот за да ја задржи својата биоактивност. Од сите растенија во оваа група никулците од брокула (ENDURACELL) имаат најголема потенција за создавање на Sulforaphane – и тоа 6 пати повеќе од израсната брокула. Sulforaphane се создава во организмот кога правот од никулци од брокула ќе се помеша со вода. После помешувањето се конзумира во рок од 30 минути за да се постигне максимална биоактивност.

Кои се ефектите од консумирање на никулци од брокула – ENDURACELL?

 

Последните неколку години се направени повеќе научни студии за ефектите на оваа супер храна.

Во 2014 година е направена студија на 300 луѓе која го потврдува ефектот за брза детосификација на организмот од штетните материи што се наоѓаат во загадениот воздух како бензен, акроелин и олово кои што по конзумирање на ENDURACELL се елиминираат дури за 60% повеќе.

Во 2014 се завршени и други студии за ефектот врз превенција на ракот на усната шуплина (кој што најчесто се јавува кај пушачи) како и за превенција на ракот на простата. Sulforaphane ги убрзува процесите на детоксификација, експресија на гени, елиминирање и успорување на растот на канцерогените клетки.

Во моментов се прават клинички студии за докажување на ефектот врз ракот на гради, ракот на дебелото црево како и врз малигниот меланом.

Во октомври 2014 истражувачи од Harvard уште еднаш ги потврдија силите на природата во третирање на современите болести со научната студија која го докажува дејството на никулците од брокула при третман на симптомите на Аутизмот. Овој спектар на нарушување се одликува со намалена социјална интеракција, вербална комуникација како и аберентно однесување – симптоми кои ENDURACELL според студијата ги подобрува дури кај 50% од испитаниците.

ENDURACELL e Австралиски природен препарат кој е 100% никулци од брокула во прав без додадени или одземени состојки. За да се постигнат ефектите од клинички докажаните ефекти се конзумира по 1 грам на ден (една лажица) која се меша со вода или храна. EDNURACELL доаѓа во пакување од 80 грама кое е доволно за околу 3 месеци конзумирање.

ENDURACELL е сега достапен и во Македонија и може да се купи преку нашата веб страна www.enduracell.mk каде што може да најдете повеќе информации и да ги прочитате објавените клинички студии.

Испораката е бесплатна, ENDURACELL e достапен и во продавниците за здрава храна БиоКулт како и во аптеката Промедика спроти дирекцијата на Тутунска Банка во Скопје.

За повеќе информации може да се обратите на телефон: 070 221 389, е-пошта: sales@ipsum.mk или на веб страната www.enduracell.mk.

Автор

IPSUM Medical Solutions

Скопје

Македонија