Резултати од ноќната трка во Прилеп

Во Прилеп се одржа првата ноќна трка на 5 километри Prilep Moonlight 5k во центарот на градот. Патеката се трчаше два круга во центарот на градот, едниот вo должина од 2,2 km, a другиот во должина од 2,8 km.Организатори на овој спортски настан беа: ОК „Златоврв” – Прилеп, As a runner и Општина Прилеп.

 • КАТЕГОРИЈА – МС = Мажи Сениори
 • Илија Пајмакоски 1995 МС 1 Прилеп 16:44
 • Атанас Анчевски 1992 МС 2 Скопје 16:48
 • Игор Јакимовски 1976 МС 3 Скопје 17:35
 •  КАТЕГОРИЈА-ЖС = Жени Сениорки
 • Весна Кираџиева 1986 ЖС 1 Скопје 20:15
 • Милена Чкрипеска 1984 ЖС 2 Прилеп 21:14
 • Сузана Минов 1996 ЖС 3 Неготино 22:30
 •  КАТЕГОРИЈА- МЈ = Мажи Јуниори
 • Антонио Стојчески 2000 МЈ 1 Прилеп 20:19
 • Марјан Талески 1998 МЈ 2 Крушево 20:49
 • Христијан Велески 2000 МЈ 3 Прилеп 21:21
 •  КАТЕГОРИЈА- ЖЈ = Жени Јуниорки
 • Елеонора Кржеска 2001 ЖЈ 1 Прилеп 23:17
 • Ивана Трајкоска 2000 ЖЈ 2 Прилеп 24:06
 • Мелани Бошеска 2002 ЖЈ 3 Прилеп 24:25 

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија