Гласај кој спорт да го додадат за Токио 2020

Организациониот комитет на летните олимписките игри во Токио 2020 пред неколку дена ја изгласа скратената листа на спортови кои ќе конкурираат за влез во програмскиот дел на натпревари на олимписките игри во Токио. Меѓу нив се најдоа: Спортско качување, Бејзбол/софтбол, куглање, ролер спортови, карате, сквош, сурфинг и вушу. Доколку имате фаворит меѓу предложените гласајте на линкот подолу (клик на сликата).

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија