Одржан натпревар во атлетика на Специјална Олимпијада Македонија

Резултати 

  • 50 метри жени/ прво место Јулијана време 11’16”
  • 100 метри жени /прво место Јулијана Петровска време: 21’60”
  • 200 метри мажи / прво место Албан Бајрамоски 31’14”
  • 200 метри жени /прво место Себат Ајвази 47′ 00
  • Главен тренер по атлетика е Анде Топузовски
  • Волонтери : Радован Вељановски и Елена Зисовска 

 Натпреварот се одржа на стадионот Фили Втори

Автор

Special Olympics Macedonia

Скопје

Македонија