ФК КУЛ ГОСТИН НА МЕЃУНАРОДЕН ТУРНИР

Гостување на фудбалската школа “КУЛ” во Загреб

Фк Кул беше гостин на 6 от Меѓународен турнир во Хрватска и како за почеток освои одличен пласман на турнирот.

Фудбалската школа Кул , гостуваше на Меѓународниот турнир во Хрватска во организација на Фудбалскиот клуб Бубамара од Загреб кои се одржа на 25 Април 2015.

Организацијата беше на високо ниво, учество заземаа екипи од Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија и Македонија. Фк Кул оствари одлични резултати, 8 мо место од вкупно 32 екипи учеснички.
Екипите разменија взаемни искуства, меѓусебно дружење и интересни натпревари за публиката. Голема благодарност на гостопримството на фудбалскиот Клуб Бубамара од Загреб што успеа да се почувствуваме како дома. Ги очекуваме наскоро да бидат наши гости ,за да можеме да возвратиме на нивното гостопримство и да споделиме уште некои заеднички спортски моменти.

Автор

Fudbalska Skola COOL

Скопје

Македонија