Симева и Гугучевски триумфираа на турнирот ЗЕЛЕН ТЕНИС

На 13, 14 и 15 јуни во Спортскиот центар Јане Сандански се одржа Отвореното Првенство на Македонија во конкуренција за Јуниори и Јуниорки во Зелен Тенис до 11 годишна возраст, кое беше во организација на ТК Теннис Парк Скопје и Македонската Тениска Федерација. 

На ова првенство во категорија јуниорки триумифраше Александра Симева, додека во категорија јуниори прво место освои Милош Гугучевски. 

Ранг јуниори:
1. Гугучевски Милош
2. Петковски Бојан
3. Стоевски Марко

Ранг јуниорки:
1. Симева Александра
2. Ангелова Симона
3. Маневска Ксенија

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија