Камењак – летна авантуристичка трка

Од 12 до 14 јуни оваа година во Премантура, најјужниот дел на полуостровот Истра во Хрватска ќе се одржи авантуристичката трка „Камењак” која се одвива во истоимениот национален парк во овој предел. Настанот е составен од исклучително интересен репертоар на авантуристички елементи како кајакарење, трчање, возење планински велосипед и спортско качување.

Повеќе инфо ТУКА

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија