И ти ли оставаш ѓубре по планините?

Како да знаеле овие Французиве дека можеби за жал ние Македонците ги шиеме по основ на оставање на ѓубре по планините. Проширете ја поракава – нека планините останат чисти!

Во обид да се справат со 150-те тони ѓубре што редовно на годишно ниво завршуваат на француските Алпи, невладината Mountain Riders реши да направи фино клипче за широката публика како би се подигнала свеста за оваа проблематика.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија