SUUNTO CORE – Часовник кој треба да се поседува

Дизајниран да биде сигурен придружник каде и да одите, комбининацијата на часовник, висиномер, барометар и компас, информации за времето, ќе го извлече истражувачот од вас.

Suunto Core е прецизен мулти-функционалeн паметен часовник идеален не само за планинарење, туку и за секакви надворешни активности.

Постои листа на основните елементи, кои сите планинари мора да носат како компас, топла облека, и, се разбира, рачен часовник. Планинарите и љубителите на природата мораат постојано да имаат солидно чувство за време, за промената на временските услови без разлика кога се случуваат – за неколку часа или во текот на денот.

Suunto Core користи технологија за да им помогне на сите оние кои се надвор – на река, кањон, планина со збир на податоци и функции кои им се потребни во нивното патување. Suunto Core не е просечен часовник што покажува само време, туку вистински доверлив партнер кој им ги дава суштинските информции на корисниците како висинометар, барометар, компас, аларм за бура, температура, длабочина и многу повеќе.

Рекоа за Suunto Core:
“Мојата работа како фотограф ме носи на многу различни географски локации. При пешачењето во дивината и во неозначени региони, поседувањето на Suunto Core е од непроценливо значење. Тоа ми дава чувство на насока особено во длабоки кањони, каде што не може да се види светлината на сонцето. Со помош на барометарот и временските услови кои се од суштинско значење, Suunto Core ми дава на знаење дека нема да заглавем во кањонот при неочекувана бура што резултира со зголемување на нивото на водата на реката “.

Federico Pompermayer – Фотограф

Автор

Scout Outdoor Shop

Скопје

Македонија