Викенд едрење на Oхридско од струшките плажи

Викенд настанот на Едриличарскиот клуб ,,Снегар” од Струга се одржа на 16 и 17 Мај на машката плажа во Струга. Активностите беа составени од едрење на даска  (windsurf), класично едрење (sailing), SUP (stand up paddling)- веслање на даска, едрење на скејтборд (wind skating) и др. Други клубови кои учествуваа се клубот ,,Пеликан”, ,,Развигор 103”, ,,Акватера” од Скопје.

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија