Дивиот Балкан – National Geographic за нашиот полуостров

Густи шуми, големи водни површини и длабоки сè уште непознати дивини кои со илјадници години одлично егзистираат на нашиот полуостров, Дивиот Балкан не е расцепкан и отсечен туку плени и цвета со својата разновидност.

На страна сите турбуленции во минатото помеѓу луѓето кои живеат на Балканот, природата и дивината на нашиот полуостров одсекогаш била магична и прекрасна, со огромни места кои сè уште се недопрени и кои можат да нè научат дека сите сме една балканска фамилија заедно со дивината на нашиот дом.

Следниов филм од National Geographic е токму за таа разновидност и магичност, нашата природа на Балканот. Уживајте и истражувајте…

Прв дел

Втор дел

Трет дел

Автор

Ekologika

Берово

Македонија