Франција сака зелени покриви

Французите си имаат “револуционерна” нишка, така да пред извесно време решија да докажат уште еднаш воведувајќи закон кој ги обврзува комерцијалните и приватните станбени објекти да ги прекријат кровните површини, со растенија или соларни панели, со цел да го подобрат биодиверзитетот и да помогнат во глобалната борба против климатските промени. Ова не е ништо ново, бидејќи во Канада пред неколку години сличен ваков закон стана реалност а популаноста во Европа е голема.