Ефектот на органската храна врз телото

Што се случува со една фамилија која не јаде органска храна и се одлучува да го промени тоа со целосно органско мени на својата трпеза? Многу работи се менуваат во телото, на подобро и поздраво…

Шведскиот супермаркет COOP, кој упорно работи на органско снабдување со храна и подршка на органското производство, направиле студија на состојбата во телото на обичниот човек и колку пестициди се внесуваат со јадењето храна која е третирана со различни пестициди. -https://www.coop.se/organiceffect

Одбрале обично семејство од Шведска кое не купува органска храна бидејќи е поскапа од “oбичната” храна која се нуди на пазарите, а тие се голема фамилија, па би им претставувало поголем трошок во животот.

За испитувањето во рок од 2 недели, тие јадат само органски произведена храна и во текот на тие две недели се следи состојбата на нивното тело.

Афтер ефект на студијата – семејството не сака никогаш повеќе да користи храна произведена со пестициди….

 

Автор

Ekologika

Берово

Македонија