ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ЗА ДЕЦА ОД 11 ДО 14 ГОДИНИ

Идризи ја освои шестата државна титула

Во Сабота 09.05.2015 во Скопје се одржа првиот ден од државното првенство на Македонија. Абдурахим Идризи се натпреваруваше во кати каде што успеа да стане државен првак, со тоа и право да ја представува државата на балканското прванство кое се одржува во Херцег Нови – Црна Гора.

До оваа шеста по ред титула државен првак стигна совладувајки ги противниците во три настапи. Во првото коло, како носитал на групата беше слободен, в о второто и третото коло ги совлада противнииците со по максимални 5-0 додека во финалето се сретна со актуелниот балкански првак Јован Васиќ кого го совлада со резултат 4-1.