Меѓународен митинг „Отварање на Сезоната 2015”

Изминатиов викенд , во Скопје се одржа Меѓународниот атлетски митинг „Отварање на сезона 2015″ во организација на Атлетската федерација на Македонија на кој учествуво зедоа повеќе од 130 натпреварувачи од Македонија, Србија, Косово и Албанија .

Меѓу другите резултати за издвојување е Милан Велковиќ, член на АК Куманово, кој постигна нов пионерски рекорд на Македонија во дисциплината 400 метри со време од 53,40 секунди. Претходниот рекорд беше на Павле Симовски од АК Љуботен кој има време од 53,46 секунди.
Комплетните резултати можете да ги превземете тука

Извор

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија