Матка за спортско качување

Кога веќе имаш еден толкав ѕид (брана), зошто да не му додадеш функција за спортско качување. Швајцарска работа, само како нас не ни текна…

Иако не е највисокиот специјално изграден ѕид за спортско качување во светот, браната на езерото Емосон во Швајцарија во својата двојна улога претставува највисокиот бидејќи се извишува 165 метри над земјата и има шест различни насоки. 

Во видеото дечките си качуваат обезбедени само преку падобранот на нивниот грб. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија