Банана суши

Појадок пред трка или десерт без поголема грижа на совест…

 
  • 2 банани
  • 1 тортиља
  • путер од кикирики
  • 10тина бадеми
  • темно чоколадо
 

1. Тортиљите се премачкуваат со путерот од кикирики.

2. На средина се става бананата и се витка ролна.

3. Се сечат на 5 цм и се поставуваат вертикално.

4. Одозгора се наросуваат кршени бадеми и рендано чоколадо.

Автор

Branka Novkovska J.

Скопје

Македонија