Нашите тенисерки на ФЕД КУП 2015

Македонската женска репрезентација во состав: Лина Ѓорческа, Магдалена Стоилковска, Катарина Маринковиќ, Марија Еленова и капитен / селектор Дејан Маринковиќ, отпатува на 12.04.2015 година за Улцињ, Црна Гора.

Македонија по пауза од 14 години (2001) ќе земе учество на ФЕД КУП натпреварите во Третата Евро Африканска група.
На ова натпреварување пријавени беа 18 репрезентации од кои 5 се одјавија, иучество ке земат репрезентациите на: Литванија, Кипар, Исланд, Алжир, Црна Гора, Грција, Ерменија, Данска, Норвешка, Молдавија, Намибија, Мозамбик и Македонија.

Се игра во 4 групи од кои групите А, Б, Ц се составени од по 3 репрезентации и групата Д каде е извлечена Македонија составена од 4 репрезентации.
Носители на групите се:
Група А: Литванија 1 носител
Група Б: Црна Гора 2 носител
Група Ц; Данска 3 носител
Група Д: Молдавија 4 носител

За пласман во 2 група ке се избора само две репрезентации кои ке поибедат во полуфиналните натпревари кои ке се одиграат во сабота во натпреварите:
1/2 финале
победникот од Група А со победникот од група Д
победникот од Грпа Б со победникот од Група Ц

РЕЗУЛТАТИ 

Извор

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија