ЃУРЃЕВАЦ ОПЕН 2015 ХРВАТСКА

Идризи шампион и во кадетска конкуренција

Во сабота 11.04.2015 во убавиот хрватски град Ѓурѓевац се одржа меѓународниот карате турнир Ѓурѓевац опен 2015 каде што учествуваа повеќе од 616 натпреварувачи од 9 земји

Во сабота 11.04.2015 во убавиот хрватски град Ѓурѓевац се одржа меѓународниот карате турнир Ѓурѓевац опен 2015 каде што учествуваа повеќе од 616 натпреварувачи од 9 земји (Македонија, Хрватска, Словенија, Бих, Турција, Србија, Унгариа, Албанија и Чиле) во двете дисциплини КАТИ и КУМИТЕ,

Абдурахим Идризи учествуваше во кати и во категоријата помлади кадети (12-13 год) и во кадети (14 -15 год) и успеа да се закити со две златни медали. Мора да се напомене дека конкуренцијата беше многу силна и во едната и во другата категорија, каде што мораше да се соочи со противници како што беа Државните прваци на Слованија Браќата Хартл, Државниот првак на Хрватска Кошќевиќ, турскиот бронзен каташ Ерен и други.

Што се однесува до борбите, тука се натпреваруваше во Помлади кадети -41 кг, и во силна конкуренција, мореше да се задоволи со бронза, во вториот меч на загуби на хантеј при нерешен резултат кој потоа преку две репасажни борби мораше да стигне до медал.

Автор

Abdurahim Idrizi

Скопје

Македонија