Национално првенство на 10.000 метри

Изминатиот викенд на Националната Арена „ Филип 2ри Македонски „ во Скопје се одржа националното првенство на Македонија на 10 000 метри, на кое учество земаа 30тина атлетичари во трките на 10 000 метри во машка и женска конкуренција.

Како најуспешни кај мажите се пласираа Атанас Анчевски, Милош Ранчиќ и Марјан Бонев , доколку кај девојќите, Марија Стојановска, Јана Ѓорѓиевска и Ангелина Панова. комплетните резултати можете да ги превземете тука.

ИЗВОР

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија