Дивите води на Матка домаќин на ИКАС 2015 (видео)

Дводневниот традиционален 47-ми Илинденски кајак-слалом (ИКАС) на дивите води на Треска помина во добра атмосфера и покрај променливото време. Учествуваа домашни натпреварувачи како и натпреварувачи од повеќе eвропски земји.

Повеќе информации за настанот можете да прочитате во оваа статија.

Победници

Кану Double (C2) – Мажи: Чатзиламруа Апостолос и Чатзиламруа Елефтериос од Грција

Кану Single (C1) – Жени: Ус Викторија од Украина

Кану Single (C1) – Мажи: Букара Богдан од Србија

Кајак (K1) – Жени: Ус Викторија од Украина

Кајак (K1) – Мажи: Стоиљкович Душан од Србија

Нашиот шесткратен победник на ИКАС Николовски Атанас оваа година заврши второпласиран.

Целосната листа со резултати можете да ја погледнете тука.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија