ЛИДИЈА СИМЈАНОВСКА од СК ПЕЛИСТЕР и АНТОН ПАНОВ од БОРОВЕЦ, Бугарија ПОБЕДНИЦИ

Одржан првиот Шарпланински куп за деца

Викендов на Попова Шапка се одржа ПРВИОТ ШАРПЛАНИНСКИ КУП ЗА ДЕЦА 2015, на кој зедоа учество 128 натпреварувачи од Бугарија, Србија, Косово и Македонија.

Натпреварувачите беа на возраст од 6-16 години поделени во 5 старосни категории: Снегулки, Цицибани 1, Цицибани 2, Деца до 14 и Деца до 16 години, во машка и женска категорија, во дисциплините СЛАЛОМ и ВЕЛЕСЛАЛОМ. Натпреварот го следеа преку 1000 гледачи, во прекрасни временски услови и одлично подготвени патеки.

Се рангираше двојно: (1) Севкупно со сите учесници и (2) само натпреварувачите од македонските клубови, за пламан на ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО НА МКД. Се поделија вкупно 84 медали а на сите победници во сите дисциплини и категории пехар.

Големи пехари добија и СЕВКУПНИТЕ ПОБЕДНИЦИ, ЛИДИЈА СИМАЈНОВСКА од СК Пелистер Битола и АНТОН ТОМОВ од СК Боровец, Бугарија, ПОКРАЈ ПЕХАРИТЕ, добија и по едно бернадинче (се разбира не живо), како најблиска асоцијација на маскотата на СК ЉУБОТЕН и на Големиот ШАРПЛАНИНСКИ КУП.

Со ова започнува уште една традиција на ШАРПЛАНИНСКИ КУП ЗА ДЕЦА, додатно на „големиот” ШАРПЛАНИНСКИ КУП.

Во прилог е фотка на Победниците, и список на најдобрите пласирани по дисциплини и категории како и најуспешните 3 клуба.

СКИ КЛУБ ЉУБОТЕН

Жарко ТРПКОСКИ, Технички Делегат на натпреварот, номиниран од СФМ.