Одржаното државното првенство во кик бокс за кадети, јуниори и сениори

Во саботата (21.02.2015г.)во спортската сала ,,Јордан Мијалков ” во Штип се оддржа државно јуниорско кадетско и сениорско првенство во дисциплините од кик бокс спортот.

Техничката организација беше на клубот ,,Гладијатор ” од Штип ,кој се погрижи се да помине во најдобар ред, а покажаната организација заслужува само пофалби . Учество земаа 120 спортисти од 16 клубови.

Првенството за отворено го прогласи претседателката на КБФМ Г-ѓа Александра Неделковска , а присутната публика која броеше повеќе од 1000 во салата Јордан Мијалков имаше задоволство да ужива во квалитетните борби кои беа одлик на целото првенство. Младиот и надежен Илија Ристевски од Битола со демонстрацијата во музички форми хард и софт стил на присутните во салата им го означи почетокот на државното првенство.

ПОБЕДНИЦИ ПО КАТЕГОРИИ И ДИСЦИПЛИНИ

Дисциплина ЛОУ КИК
Јуниори

 • 1 место-57кг Мухамед Зекири Фајт Лион Гостивар
 • 1 место -63,5кг Артан Алиу Голден тим Охрид
 • 1 место -69 кг Борјан Дуковски Фајт тим Скопје
 • 1 место -84 кг Онур Текешаноски Фајт Лион Гостивар

Сениори жени

 • 1 место +70 кг Стефани Тодорова Фајт тим Скопје

Сениори мажи

 • 1 место -63,5кг Денис Муаремовски Зан шин Битола
 • 1 место -67кг Дарко Рунчев Гладијатор Штип
 • 1 место -71кг Дејан Ристевски Самурај Битола
 • 1 место -81кг Димитар Ѓорѓиев Гладијатор Неготино

Дисциплина К1

 • 1 место -71кг Борче Тироски Зан шин Битола

Дисциплина ФУЛ КОНТАКТ

 • 1 место -75 кг Елвир Нуредини Сен Сеи Гостивар

Дисциплина ЛАЈТ КОНТАКТ
кадети

 • 1 место -55 кг Викторија Варадинова Гладијатор Штип
 • 1 место -69кг Илија Ристевски Самурај Битола

јуниори жени

 • 1 место -60 кг Софијана Марковска Водно кик

сениори

 • 1место -89кг Милан Кубин Водно кик Скопје

Дисциплина ПОИНТ ФАЈТ помлади кадети

 • 1 место +32 кг Ѓорѓи Петров Тим Зоран Струмица
 • 1 место +37 кг Милан Стојаноски фајт тим Скопје

јуниори

 • 1 место -63 кг Вчков Филип Будо Кавадарци

Дисциплина КИК ЛАЈТ
кадетки

 • 1 место -47 кг Мартина Стојменовска Тим Зоран Струмица
 • 1 место – 55 кг Викторија Варадинова Гладијатор Штип

кадети

 • 1 место -37 кг Борјан Трајков Фајт тим Скопје
 • 1 место -42 кг Даниел Делев Тим Зоран Струмица
 • 1 место -47 кг Стефан Грнчаревски Фајт тим Скопје
 • 1место +47кг Филип Мицевски Тим Зоран Струмица
 • 1 место -52 кг Ризов Филип Будо Кавадарци
 • 1место -57кг Божјидар Јанков Гладијатор Штип
 • 1место -63кг Гордан Трајков Фајт тим Скопје
 • 1место -69кг Ѓорѓи Поп фвтимов Тим Зоран Струмица
 • 1 место +69кг Витанче Витанов Тим Зоран Струмица

јуниори

 • 1 место -60кг Софијана Марковска Водно кик Скопје
 • 1 место -57 кг Роберт Костовски Гладијатор Неготино
 • 1 место -63 кг Ташев Мартин Будо Кавадарци
 • 1 место -74 кг Илија Камчев Будо Кавадарци

сениори

 • 1 место -69кг Ненад Манојловски Шампион Скопје
 • 1 место -74 кг Ѓорѓи Вучков Гладијатор Неготино
 • 1место -79кг Димитар Ѓорѓиев Гладијатор Неготино
 • 1 место -89кг Милан Кубин Водно кик Скопје

 

Автор

Kik boksing federacija na Makedonija

Скопје

Македонија