Неверојатните прилепски болдери

Само пред пет години, Македонија не беше многу застапена на радарот за многумина светски качувачи. Но со популаризацијата за илјадниците болдери расштркани низ околината на Прилеп, се собра силна качувачка сцена од целиот свет за да ги решава бројните болдеринг-проблеми по граитните грамади по околината на Прилеп.