Во меѓувреме во Австрија

Прво повторување на насоката „Psychogramm”

Насоката „Psychogramm” во Австрија го доживеа своето прво повторување.

Германецот Фабијан Бул го направи првото повторување на насоката „Psychogramm”, која се наоѓа на Бирсер Плате во Австрија. Оваа карпа стана светски позната поради култната насока „Prinzip Hoffnung” на Беат Кемерландер. Насоката „Psychogramm” се протега лево од „Prinzip Hoffnung” и осигурувањето е во традиционален стил. Првото искачување се случи лани, од страна на австрискиот качувач Алекс Лугер, и ја оцени со 8b+.