Огромно пречење во Патагонија

„Линија преку небото“

Едно големо пречење во масивот Патагонија долги години беше нереализирано…

Во февруари 2014 година, Томи Колдвел и Алекс Хонолд беа во Патагонија и тоа на Алекс Хонолд му беше првпат во овој масив. Повеќе за нивното искачување, следи во видеото кое е трјлер за филмот „A Line Across the Sky“.