Кој може нека се спаси

Рецепт против паѓање на лизгав терен

Паѓа снег… заладува… замрзнува… се лизга… Ако сакаме да сме постабилни, мора нешто да научиме и од пингвините на кои мразот и снегот им се секојдневие. 

Зaтоа, предната нога секогаш треба да ни биде центар на гравитација, односно да не ја исфрламе понапред од телото. Еве и илустрација.