Со здраво тело здрав духовник

Приказнава иде вака, јероѓаконот Прокопии од соседната ни Бугарија кој посветено се грижи за манастирот „Св. Марина” во близина до Варна е екс професионален фудбалер на ФК Светкавица и ФК Локомотив од Горна Ораховица…

Интересен е животниот пат на овој посветен духовник кој е единствен чувар на Манастирот „Св. Марина”.

Веста е интересна па затоа ја превземавме како еклатантен пример за потврда на максимата – „Во здраво тело здрав дух“. Повеќе за духовникот на наредниот линк ИЗВОР.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија