Нема потопло јадење од домашното

Видео за отворање очи ако јадете надвор од дома, трипати на ден…

Како што самиот автор на видеото вели, не можете да регулирате, а ниту да замислите колкава количина на шеќер, сол и масло има во готовите јадења.

Дека готовата храна (создадена во фабрички улсови или ланци за брза храна) создава зависност кај потрошувачите во последно време сè посилно се поддржува и од научните кругови, а во комбинација со намалена физичка активност се создаваат услови за појава на кардиоваскуларни заболувања, дијабетес или дебелина.

Затоа, наравоучението е, јадете што сакате, ама гответе си го сами!