ПРЕПОРАЧУВАМЕ!

Најдобрите 25 филмови за трчање

Популарниот портал Competitor Running објави листа на 25 најдобри филмови на сите времиња кои се поврзани со трчањето. Одлична можност во овие дождливи денови да погледнете некој од нив и да се мотивирате за некој од вашите следни предизвици.

25. Running America (2010)

24. Running on the Sun (2000)

23. Marathon Man (1976)

22. Run, Fatboy, Run (2007)

21. Transcend (2014)

20. Running (1979)

19. Across the Tracks (1991)

18. The Long Green Line (2008)

17. Saint Ralph (2004)

16. Run For Your Life (2008)

15. 4 Minute Mile (2014)

14. The Loneliness of the Long Distance Runner (1962)

13. Unbreakable: The Western States 100 (2011)

12. Jim Ryun: America’s Greatest Miler (1999)

11. 100 Seconds to Beat the World: The David Rudisha Story (2014)

10. Endurance (1999)

9. On the Edge (1986)

8. Running Brave (1983)

7. Personal Best (1982)

6. Prefontaine (1997)

5. Spirit of the Marathon (2007)

4. The Jericho Mile (1979)

3. Without Limits (1998)

2. Chariots of Fire (1981)

1. Fire on the Track: The Steve Prefontaine Story (1995)

Автор

Wizzair Skopski Maraton

Скопје

Македонија