Планински велосипедизам

Наши велосипедисти одлични на маратонот на Радан планина

Во одлична организација на НВО „Зелени импулс” и ПБК „Змај са Радана” на 19.10.2014 се одржа четвртиот МТБ Маратон на Радан планина. Од стотина натпреварувачи кој го возеа маратонот се појавија и три возачи од Македонија.

Не само што го возеа туку донесоа и одлични резултати:

Горан Кузмановски – Велосипедски клуб Е.Б.Т.С – 2 место ЕЛИТЕ – ГОЛЕМ МАРАТОН – 66км
Стојан Хаџи Јевтимов– Велосипедски клуб Свиок – 1 место МАСТЕРС – ГОЛЕМ МАРАТОН – 66км
Лидија Мимова – Индивидуалец – 1 место ЖЕНИ Хоби – МАЛ МАРАТОН – 33 км

Автор

Probike

Скопје

Македонија