Сок од ѓумбир

Со бакшиш ароматерапија додека го спремате…

 
  • 1 парче ѓумбир со големина на орев
  • 2 свежо исцедени лимони
  • 3 лажици мед
 

1. Ѓумбирот ситно се ренда и се вари 5 минути во 200мл вода. Се лади и се прецедува.

2. Во изладениот сок се додава сокот од лимон и мед, па сето се разредува со 1 литар вода.

3. Сокот се чува во фрижидер и препорачливо е да се испие во следните неколку дена.