Скијање на барут

Се наоѓа на источниот брег на Сицилија, близу Катанија, претставува прилично голема планина и еден од најголемите активни вулкани на светот. Се вика Етна, а тука Италијанциве скијаат на тоа почвата што личи на барут.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија