Бургас домаќин на Балканскиот куп во Триатлон

Македонскиот  триатлон тим во состав..

  • Сениори – Лука Гаревски, Никола Кутаноски
  • Јуниор – Стефан Стојаноски
  • Јуниорка – Верица Митреска
  • Кадет – Цветко Митревски
..настапи на Балканскиот куп во  Бургас  Р.Бугарија каде сите учесници покажаа задоволителни резултати кои се во очекување да се објават на официјалниот сајт на бугарската триатлон федерација . На натпреварите учествуваа околу 200 натпреварувачи од околу 15 земји во силна конкуренција. 

Организацијата беше одлична и на потребното ниво, а  на Балканското првенство  имаше и тројца меѓународни судии од Македонија.

Автор

Macedonian Triathlon Federation

Скопје

Македонија