Македонија успешна на балканскиот ВУШУ шампионат во Турција

За прв пат во историјата на македонскиот спорт имавме учесници на отворениот Балкански ВУШУ шампионат одржан во Сакарија -Турција. Претсавниците беа од клубот Феи Лонг.

Нашите претставници се закитија со 4 медали .
Елена Ставреска – сребрен медал и бронзен медал
Данче Сиљаноска -златен медал и бронзен медал

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија