Еволуцијата на мундијалските топки

Од Мексико 1970 (првото Светско што одело во етер) па до денес во Бразил, Ади Даслер ги има дизајнирано и сошиено сите 12 тркалезни есецнии кои се тркалале на Мундијалите. Одиме по ред, од раѓањето на бубамарата, преку нејзиниот бурен пубертет до денешната Бразука.

Извор

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија